esmaspäev, 13. oktoober 2008

Tartu Kassikaitse toimetused


Pildil: kalendritüdruk Krõõt ootab endiselt oma kodu...



See oli juba mõni aeg tagasi, kui keegi hea inimene meie foorumis juhtis tähelepanu võimalusele, et Avatud Eesti Fondi kaudu on võimalik taotleda erinevat liiki toetusi kodanikuühiskonna arendamiseks ja mittetulunduslike ühenduste võimekuse suurendamiseks. Erinevate ideede kaalumine ja nende sobitamine rahastamistingimustega, samuti projekti kirjutamine ja dokumentide esitamine võtsid aega, aga lõpuks kandsid meie pingutused ka vilja ning selle aasta aprillis esitatud rahastamistaotlusele andis Avatud Eesti Fondi poolt koordineeritav Vabaühenduste fond juulis positiivse vastuse ja 17. juulil sõlmisime projekti “Kassid koju!” elluviimislepingu.

Mida Vabaühenduste fond endast kujutab?

Vabaühenduste fond on rahastatud Islandi, Liechtensteini ja Norra poolt EMP finantsmehhanismi ning Norra finantsmehhanismi vahendusel. Toetust koordineerib Avatud Eesti Fond.

Fondi eesmärgiks on suurendada Eesti vabaühenduste tegutsemisvõimekust, rolli ja mõju ühiskonnas ning toetusskeem on loodud eesmärgiga kaasata kodanikuühendused jõulisemalt majanduslike ja sotsiaalsete erinevuste vähendamisse Euroopa Majanduspiirkonnas (EMP).
Vabaühenduste Fondi rakendatakse 12 Euroopa riigis. Eesti vabaühenduste võimekuse ja mõju suurendamiseks on VÜFil aastatel 2007 - 2011 kasutada üle 33 miljoni krooni, s.h Eesti rahastab Eesti riik programmi 10 % ulatuses. Loe lähemalt: siit

Millise projektiga on tegemist?
Tartu Kassikaitse sai raha kassikalendri väljaandmiseks. Tegemist on ilusasti kujundatud A5 formaadis lauakalendriga, kus lisaks meie hoolealustest tehtud kaunitele fotodele on ka rikkalik informatiivne osa. See baseerub suures osas käesoleva ajaveebi materjalidel ja on oma nõuannetega kassipidajatele abiks.

Lauakalender on nagu väike ja praktiline raamat. Voldikud ja brošüürid võivad küll olla kasulikud, kuid pärast läbilugemist leiab enamus neist kiire tee vanapaberi hulka. Nägusalt kujundatud kalender on aga kasutusel terve aasta jooksul.

Praeguseks olema oma projektiga juba sealmaal, et kujundus on valminud, välja on valitud ka trükifirma ja trükiteenuse leping sõlmimisel.


Kuidas on kalendrit võimalik saada?

Üks võimalus on see, kui adopteerite mõne meie hoolealuse. Kalendri anname kaasa iga 2008. a. lõpus ja 2009. a. alguses meilt koju mineva kassiga.
Kuid kalendrisoovija võib meiega ühendust võtta ka aadressil kassidkoju[ät]hot.ee.
Lisaks levitame kalendrit oma heade koostööpartnerite – loomakliinikute ja lemmikloomapoodide kaudu. Jälgige reklaami :-)

Kommentaare ei ole: