teisipäev, 12. veebruar 2008

Esimene :)

Kõige esimene postitus on kuidagi kõige keerulisem tekkima :)

Aga igal juhul tere kõigile, kes te siia sattunud olete.

Esimese asjana tahaksime anda veidi nõu, kuidas käituda olukorras, kus te äkki avastate, et teile on tekkinud juurde üks kass...

või õigemini "pool kassi"...

Tuleb tuttav ette?

Te näete teda aeg-ajalt... te peatute ja räägite temaga
ja tema kuulab
järgmisel korral on teil tema jaoks juba midagi kaasas ja te annate talle süüa

ülejärgmisel korral, kui ta teile oma kollaste silmadega küsivalt otsa vaatab, saate te aru, et olete ta... taltsutanud
seega vastutate
mingil määral...

Niisiis küsite endalt: mida ma tegema peaksin?
mida ma teha saaksin?
olukorras, kus ma tean, et ma teda endale võtta ei saa
olukorras, kus ma pole isegi päris kindel, kas see kass on kodutu või siiski kellegi oma... kellegi, kes temast ehk väga ei hooligi, kui päevade viisi tema käekäigu vastu huvi ei tunne...
olukorras, kus ometi tahaks, et kass saaks ükskord ometi endale päris oma kodu, OMA inimesed ja OMA paid.

Seega, mõned nõuanded.
  • Kui Te pole kindel, kas Teie "pool kassi" ikka on hulkuv kass, võiksite proovida kiisut pildistada ja kuulutused ümbruskonda üles panna või kui Teil peaks olema kasside kaelarihm, panna kassile kaelarihm, mille külge panete sildi (on kaelarihma külge kinnitatavad aadressipadrunid) palvega omanikul Teile teatada, kui kassil on omanik.
    Kui omanik paari nädala jooksul ei vasta, siis tõenäoliselt pole kassil tõesti
    omanikku või ei hooli ta oma loomast.
  • Kui omanik ei vasta, võiks hakata kiisule kodu otsima. Tartu Kassikaitse saab kassile hoiukodu pakkuda juhul, kui meil on mõnes hoiukodus vaba koht ning ühingul ressursse kassi eest hoolitsemiseks. Sõltume täielikult inimeste annetustest ja vabatahtlike võimalustest, seega ei ole meil kahjuks alati ja iga kassi võimalik kohe aidata. Kuid kui soovite, võime aidata kiisu pildistamisel ja piltide ülespanekuga meie kodulehel.
  • Kuulutused võiksite panna ajalehtedesse, kuid see on paraku enamasti tasuline. Tasuta on sageli võimalik kuulutada internetis. Näiteks võiks kuulutuse avaldada Kuldses Börsis (www.kuldnebors.ee) ja Soovis (www.soov.ee) - neis on erakuulutuste avaldamine 1 nädala jooksul tasuta. Samuti võib kuulutada kassifoorumites (näiteks kiisu.ee, kass.ee) või lemmikloomafoorumites (lemmik.ee, puppy24.ee). Neisse tuleb teha tasuta kasutajakonto ja siis saab foorumisse kuulutuse panna. Ka Tartu Kassikaitse otsib oma hoolealustele samamoodi omanikke. Loomulikult tasub uurida ka tuttavate-sõprade käest, ega keegi kiisut ei taha.
  • Kui kass on olnud hulkuv, oleks hea, kui saaksite anda talle ussi- ja kirburohtu ning teda igaks juhuks ka loomaarstile näidata.

    See võib tunduda uskumatu, kuid ka täiskasvanud kass võib leida ja enamasti ka leiab sel moel endale kodu :)

Kommentaare ei ole: